MANIKYRIST

 Får jag lov att presentera min privata manikyrist Carro samt muskelknutten Lady!
För ett tag sen åkte jag iväg in i urskogen för att träffa Carro och kika in deras nya lya. Det var ett jätte sött hus med högt tak och fulsnygga tapeter, jag diggade tapeterna sjukt mycket alltså! Det var så underbart skönt att få naglarna fixade av nån annan för omväxlingens skull, så jag höll på att somna ett tag! Älskade Carro och hennes besatthet av nagellack, hon hade 174 lack att välja mellan.. Tjohej med min jävla beslutsamhetsångest säger jag bara ;) 

Lady då, min underbara Lady som jag helst av allt vill ta med mig hem varje gång vi träffas. Lady är en stor Akita dam som antagligen väger mer än mig och ser ut som världens farligaste hund när hon i verkligheten är jordklotets gosigaste bebis. Hon har verkligen den mest underbara personlighet jag sett hos en hund, man blir så glad när hon kommer emot en med kisande ögon, öronen bakåt och smilet upp till öronen!
Jag måste ju dock medge att första gången jag träffade Lady och hörde hennes skall, så trodde jag att jag skulle skita ner mig! Hon ser verkligen respektingivande ut, men det tog inte länge innan vi lärde känna varanda och jag insåg vilken stor bebis hon egentligen var.



KAFFESTATION

ÄNTLIGEN!
För ett par dagar sen så drog jag iväg till Jysk och köpte den här vitrinen eller whatever man ska kalla den. Har suttit och snackat om och planerat "kaffebaren" ända sen vi flyttade hit och nu hade dom den på erbjudande vid Jysk, så det var bara att slå till. Jag är så glad för den passar verkligen perfekt! Sen installerade jag två ledlampor på varsin sida i taket av vitrinen också, men vi ska säga så här; man behöver nog duppelsidigtejp, ihopsnurrad silvertejp funkar helt enkelt inte. Om ni kollar översta bilden i skåpet till vänster, så kan ni t.o.m. se hur min torftiga nödlösning sket sig!



SPORTLOVSRESA

Jaa-a, så här såg det ut på köksgolvet igårkväll. En sak: JAG. HATAR. ATT. PACKA. Främst för att jag vill ha med lite allt och det för att jag inte ska stå borta och vara förbannad för att jag inte packat rätt. Den här gången försökte jag verkligen packa smart, men det känns som om jag har way too much saker packade. Det är lite så jag resonerar, hellre för mycket än för lite :D

Hur som haver så åker vi på sportlovsresa till Malmö idag, gissa om jag är sjukt taggad!? Har aldrig varit i Malmö innan så det ska bli kul att se en ny stad, sen kommer vi säkert åka över till Köpenhamn nån dag också.
Det här innebär då att jag inte kommer uppdatera bloggen så bra fram tills nästa veckas Torsdag. Jag har dock tidsinställt ett par inlägg åt er så helt dött kommer det inte vara här! Sen hittar ni ju mig alltid på Instagram!
Ha det bra!



EVERYDAY

 
1.HERE, 2.HERE, 3. HERE, 4.HERE, 5.HERE, 6.HERE, 7.HERE, 8.HERE, 9.HERE, 10.HERE



KVÄLLSTE

Saker som gör mig glad:
Fina ekologiska produkter!

För vilken vardagslyx är det inte när man får öppna den här söta förpackningen och inse att den var minst lika söt på insidan. Jag blev så gott som i exstas när jag såg att det fanns ett te med smaken Choco & Chili, så jag var ju bara tvungen att prova den först. Smakade det gott? Att det gjorde! Ville prova hur själva tet smakade så hade bara i lite kokosolja och det smakade verkligen choklad, vilken dröm alltså! 



OVERSIZED

 



SUN

Packade fotoutrustningen och drog ut med Joel till hamnen för att fota lite outfit bilder. Vi fick dock snabbt medge vårt nederlag, för fy bubblan vad kallt det var. Vi satt och värmde fingrarna på bilens fläkt efteråt, det gjorde så fruktansvärt ont i fingertopparna! Idag bjuder jaf på dom här ytterst vackra behind the scenes bilderna, imorgon kommer resten upp! Nu ska jag värma mig med pappas korvsoppa och en lång het dusch,
ha en mysig kväll!



VETEGRÄS

Dagens lugna morgonstund med kaffe, vetgräs shot och fröknäcke..
Jo det varju en jätte lugn och skön morgon, ända tills jag tappade fjärrutlösaren till kameran i kaffekoppen.. Hann trycka av en bild så tappade jag greppet om den och PLOPP (för det lät verkligen plopp!!), ner i kaffekoppen. Fiskade upp den, rev ut batteriet, torkade fort av alla delar och hann tänka att nu får jag säkert fan beställa ny. Slängde i batteriet för att kolla om min kära följeslagare sagt upp kontraktet, tryckte på knappen och DEN FUNKADE!! Min älskade trogna följeslagare som jag faktiskt inte vet vad jag skulle göra utan, köpte den för sex år sen och har inte ens bytt batteri i den en enda gång!
 
Nåja, hur som haver så har jag kännt mig lite halvkrasslig och lätt irriterad på sista tiden så jag tänkte prova vetegräs samt att äta bättre! Förväntade mig att shoten skulle smaka mer äckligt än vad det faktiskt gjorde, men det smakade bara klorofyll.

Vetegräs innehåller bl.a. aminosyror. Vetegräs är även rikt på mineraler och då speciellt Jod, Selen, Kalcium, Järn och Zink.
Det innehåller även betydande mängder vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K och flera hundra viktiga enzymer som är svåra att hitta i andralivsmedel
(info: http://passionforhalsa.se/egenskaper-av-vetegras)

Får se om jag känner mig piggare efter en tid med vetegräs då :) Nån av er som har erfarenhet av vetegräs? 



RECEPT: SOCKERFRIA KOKOSBOLLAR

 
Idag är det fem veckor sen jag slutade med socker, wiiieee!!
Hur som haver så slog sötsuget till härom kvällen och bara för att man inte äter socker betyder det ju inte att man inte kan äta godsaker ;) Så jag kollade vad vi hade i skåpen och svängde ihop en smet kokosbollar. Dem här kan man verkligen kalla för kokosbollar också, dem blev verkligen laddade med kokossmak! Inte så söta, gudomligt goda och fruktansvärt krämigt chokladiga. Så jag tänkte ta och dela med mig av receptet ifall ni också är sugna på att baka sockerfritt.


 



PINK

Ååh, jag älskar tulpaner och vilka vårkänslor jag får av dem! Vill bara sitta med en under näsan hela tiden, dem luktar så fräscht.. Från och med nu vill jag köpa snittblommor åtminstone en gång varannan helg, man blir ju så lycklig av blommor. Vardagslyx!



WORK

Så var första dagen på praktiken avklarad!
Allt har gått superbra och framförallt har det varit en väldigt rolig dag. Måste ju dock erkänna att det var aningen virrigt stundvis p.g.a. bristande dataprogram och tusen oorganiserade papper. Jag gör alltså min praktik på Företagsbyn i Österbotten/Karleby, var jag kommer fungera som handledare.

Så vad är företagsbyn?
"Företagsbyn är en internationellt belönad finländsk utbildningsinnovation vars saga började år 2009.
Företagsbyn är en studiehelhet riktad till grundskolans sjätteklassister om samhälle, arbetsliv och företagsamhet. Företagsbyns inlärningsmiljö är en miniatyrstad där eleven arbetar i ett eget yrke och fungerar som konsument och medborgare som en del av samhället."

På torsdag kommer dom första eleverna, så dagarna innan går till att byta ut materialet från finska till svenska och lära oss om företagen samt elevernas uppgifter när dom kommer till företagsbyn. Kan nog inte önska mig en annan praktikplats, verkligen super! Fick ta med mig alla företagsmappar hem för att plugga in allt material, så det har jag att se framemot ikväll.

 




SPRING

Åååh, dessa saker har jag suttit och suktat efter en lång stund nu. Kan inte ens välja en favorit av alla dessa, vill ha ALLA! Eller vid närmare eftertanke så ligger nog parfymen från Viktor & Rolf högst upp på listan, sen kommer resten på delad andra plats. Har förresten varit helt och hållet sockerfri en månad idag, YAAAY! Då snackar jag inte om att jag endast hållit bort godis, utan jag har slutat med socker HELT! Enda i sockerväg som jag äter är torkade och färska frukter :)
Så kanske jag tar och belönar mig med nån av grejorna ovan när jag varit sockerfri ett halvår ;) 



MYSHÖRNET

"Messy hair, don't care"

Har haft en måttligt krävande dag och har nyss pluggat in morgondagens produkt presentation i kursen Kroppsspråk och Kommunikation. Skulle även behöva skriva en filmrecension och ett grupparbete (samt en miljon andra grejor) innan veckan är slut, nästa vecka inleder vi nämligen vår första praktik! Känns som om min hjärna kommer explodera vilken stund som helst, så nu har jag placerat mig i favorithörnet på soffan framför 2 Broke Girls med dagens sista kaffekopp!
Vad tycker ni btw om min matchning med soffkuddarna (och de omatchande med strumporna) ? ;) 



F / E

När jag började fota och tittade på alla snygga foton, så satt jag alltid och undrade hur dom hade gjort för att få till redigeringen. Därför tänkte jag nu dela med mig av ett par korta steg i min redigeringsprocess!

Så vad har jag då riktigt gjort för att få till den här redigeringen? 

1. Först justerade jag till Curves.
2. Sen Levels för att få till färgtonen jag ville ha.
3. Gjorde en liten beauty tusch, fixade exmpelvis bort dom synligaste porerna.
4. Skärpte vissa partier i bilden.
5. Och slutligen lite Offset,
and voilà!