BRIGHT

Söndagsmorgon med en kopp cappuccino och äppelbitar framför ett avsnitt Royal Pains, kan knappast bli mycket bättre än så här. 



LATELY

Foto: Johanna Forsman
Här är ett av projekten vi jobbat med i skolan den senaste tiden. Vi började planera det för ungefär en månad sen och i torsdags hade jag äntligen min fotografering! Uppgiften gick ut på att vi skulle välja en musikal eller film som vi sen skulle tolka och göra en fotografering av, kan ni gissa vilken film det var jag valde? 
Jag är relativt nöjd med resultatet med tanke på att jag bara gjorde en väldigt snabb makeup, skulle gärna ha haft lite mera tid att lägga ner på sminket!
(Och gud vad svårt det var att försöka posera som en ballerina, har typ noll kontroll över hur jag har mina armar :P)



QUALITY


Hej på er sötnosar!
Först vill jag be så hemskt mycket om uräkt för den urdåliga uppdateringen den senaste veckan! Jag har varit dränkt i skolarbeten som måste vara inlämnade imorgon för att jag ska få börja på praktiken nästa vecka. Stressnivåerna har verkligen varit maxade ska jag berätta.. 
Så anyhow, jag har helt glömt bort att visa dom här underbaringarna åt er som jag fick hem på posten för ett tag sen. Jag är tokförälskad i dom, dom sitter så skönt på foten och färgen är TO-DIE-FOR!
Ser framemot min födelsedag då jag tänker inviga dom tillsammans med en klänning som jag fick hem på samma gång :) 



BIRTHDAY

 
( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 )
Min födelsedag närmar sig med stormsteg och dom här sakerna dreglar jag över lite extra mycket!
Kuddfodralet med blommorna på är ju bara för sött och allt med marmor print går definitivt hem. Sen ska vi ju för guds skull inte glömma att kaffemuggar går hem som bara den.  Så här har ni lite inspiration ifall ni går och funderar på vad ja önskar mig ;) 



KYCKLINGPITA

 
Får jag lov att presentera en av mina absoluta favorit maträtter; Hemgjord kycklingpita med tzatziki!

Jag bestämde mig för att baka egna pitabröd, annars brukar jag faktiskt lata till det och köpa färdig gräddade. Jag tycker dock att dom smakar så konstgjort och min mage har blivit överdrivet känslig för vitt mjöl, så jag slog till och svängde ihop en råg-&grahamsdeg istället. Det är inte komplicerat att baka egna pitabröd och jag måste få erkänna att det här nog var det godaste pitabrödet jag någonsin ätit! Dom jäste helt underbart bra och blev helt ihåliga så det var inte svårt att skära itu dom och fylla dom med tillbehören sen. 
Marinaden till kycklingen består av pressad vitlök, vinäger, citronsaft och blandade örter. 
 



TECH LOVE

Well hello there you sexy son of bitch, igår kom äntligen min telefon som jag beställde i början av veckan!

Man får ju passa på att skaffa ny lur när lillebror gör sin praktik på Expert Höglund här i Jakobstad och hookade upp en bra deal. 
Efter närmare fem år med Iphone 4:an så sa jag officiellt upp kontraktet med min trogna tjänare. Tekniknörden i mig hoppade glädjeskutt när lillebror smsade om att mobilen hade kommit in till butiken!
Sen blev det ett litet missöde när jag var in och fixade papprena och abonemanget till den som dom var supersnabba att fixa till. Dom hade gjort upp avtalet och trott att det var en Iphone 5s jag beställde, så jag fick nytt nummer och nytt avtal samt en massa godis, två förpackningar spelkort och bläckpennor som tröst - levererat hem till dörren!!
 Jag måste verkligen ge en STOR shoutout till servicen på Expert, så om ni ska fixa ny lur är det definitivt där ni ska göra det.
NÖJD TJEJ!



OTHERSIDE

FOTO: Anni
Igår fick jag lov att ställa mig på andra sidan kameran och modella lite!
Anni skulle göra ett personporträtt av någon som hon inspireras av, otroligt hedrad ställde jag mig gladeligen framför kameran. Personens intressen och personlighet skulle porträtteras i bilderna och jag tycker Anni gjorde ett riktigt bra jobb med sina bilder.



FOUR

Dom fyra bästa sakerna med hösten måste nog lätt vara stora mysiga stickade koftor, rykandes varma tekoppar, massa tända ljus och att få gosa ner sig i sängen med en bra bok!
Jag välkomnar hösten med så gott som öppna armar, den största nackdelen är ju dock det påtryckande mörkret som man alltid hinner bli trött på innan snön kommer och lyser upp allt. 



BORN ORIGINAL

 
(länk)
Att jag älskar Adidas saker kommer väl knappast som en chock för någon, men jag tror jag dog och återuppstod när jag gick in på Emotion tillsammans med lillebror idag. Vi var ute efter en present åt hans tjej som fyller år imorgon när jag hittade den här. Jag blir alltid lite lyrisk när jag hittar Adidas stuff och jag blev verkligen inte besviken när jag luktade på denna!
Så ett litet tips till min födelsedag som ligger runt hörnet, får jag den inte så kommer jag definitivt köpa den åt mig själv som present ;)
JAG ÄR KÄR!!!
 



MIDDAG

I fredags åkte jag iväg och kidnappade mamma och bjöd henne på restaurang i Kokkola. Hade prickat in vår middag på helt fel kväll, för det var tydligen konstens-&kulturens natt i Kokkola! Det var så oerhört mycket folk över allt och vi fick vänta på vår mat i en halvtimme. Tyvärr blev vi besvikna på maten då mammas förrätt var dränkt med flingsalt och min mat inte ens var varm, så det blir knappast inte några fler besök till Rosso i Kokkola. Annars var det jättemysigt och super att få spendera lite ensam tid med mamma, kan inte minnas när vi senast var ensamma tillsammans! 



SUN

Godmorgon sötnosar!
Jag vaknade av värmande solstrålar i mitt ansikte idag, vilket sensommar väder vi fick helt plötsligt! Jag har hunnit lacka naglarna och njutit av mitt älskade morgonkaffe. Handoljan från The Body Shop är verkligen räddare i nöden för torra händer och nagelband, en av mina beauty favoriter faktiskt.
Nu ska jag ta och springa iväg till Lindex efter ett par strumpbyxor och sen ska jag ta och fixa mig i ordning, hela gänget ska iväg på grillfest. Innan vi åker iväg ska jag även hinna med en kaffe med svärföräldrarna, hoppas ni har en bra lördag!



HYPE


Oh my gosh vad en människa kan bli hypad alltså, fick mail av min tatuerare som bekräftade att han hade lediga tider nästa vecka.
Så nu sitter jag och scrollar genom pinterest efter inspiration och skulle helst av allt vilja spola fram tiden i fast forward. Att man kan vara så taggad på att göra något som smärtar en förstår jag nog inte riktigt. Nu är det snart ett år sen jag tatuerade mig sist så man hinner väl helt enkelt glömma bort smärtan mellan tatueringarna och som vi alla lärde oss när vi var små; "Vill man vara fin får man lida pin" ;)
Som jag har längtat, tatuering nummer sju here we go!!



UPDATE

(jacka / klänning)
Jag har spenderat allt för många timmar på nätbutiker de senaste veckorna, timme ut och timme in. Jag har spanat efter en tunnare höstjacka samt en födelsedags klänning med ljus och lykta och slutligen föll lotten på dessa två!
Passade även på att klicka hem lite smink och andra rea fynd, som jag ska ta och visa så fort jag får hem dom! 



PIMP MY TABLE

Jag älskar verkligen vårt robusta köksbord som vi köpte för ett år sen. Jag var dock så klantig att jag använde vattenlöslig färg när jag målade om det, samt att vi fått en miljon fläckar efter en överhettad doftoljebrännare på ytan. Köpte kontaktplasten på Panduro när vi var i Sverige i februari och sen dess har jag bara inte orkat göra något åt bordet. För ett par veckor sen hade jag lite extra energi och var verkligen trött på att ha köksduk på bordet, så det var bara att börja pimpa le table

Slutresultatet blev inte helt felfritt, lite luftbubblor här och där och skulle jag göra det igen skulle jag inte använda spraylim. Jag blev endå relativt nöjd med resultatet och det är ju betydligt bättre än innan i alla fall! 



DETALJER

Dagens detaljer, halsbandet köpte jag när jag var i Kokkola med Irené förra veckan och skjortan är ett gammalt loppisfynd. Tycker att halsbandet passar superbra tillsammans med en skjorta!
Skoldagen gick verkligen undan idag, vi håller på med en kurs som innefattar ljud, ljus, foto och film. Idag stod det film på schemat och vi filmade scener till vår skräckfilms trailer som vi ska klippa ihop nästa vecka.
Nu håller jag på med mina husliga "plikter", jag plöjer alltså med andra ord genom vårt enorma tvättberg!



LYX

Lyxfrukost med min älskade man <3
Vi har legat och snorat, hostat och varit så gott som avdäckade hela helgen. Att man alltid ska bli och gå förkyld så fort hösten kommer alltså!
När jag vaknade imorse tyckte jag lite extra synd om oss så jag ville lyxa till det lite med våfflor. Har varit snål på våfflor hur länge som helst, så svängde ihop en havre våffelsmet. Jag har slutat använda vetemjöl helt och använder råghavre istället. Det här var nog dom godaste våfflorna jag någonsin ätit och dom var så otroligt mättande, orkade bara äta en! Verkligen en super mysig start på en söndag, hoppas ni också haft en lika bra start på er dag :) 
(Glaslyktorna fyndade jag på Jysk i fredags, tyckte dom var jättesöta!)



TIPS

Jag passade på att svänga ihop en liten förlossningsgåva åt Marcus och Carro i form av en fotobok av bilderna från deras fotografering.
Vill bara tipsa om Ifolors Designer app, gick supersmidigt att svänga ihop fotoboken och leveransen var inte lång. Färgåtergivningen var superbra, produktutbudet brett och priserna är väldigt överkomliga!



TRÖSTSHOPPING

Igår var jag var på riktigt pissigt humör och kände att jag behövde göra av med den negativa energin, så jag drog med mig Irené iväg på lite tröstshopping till Kokkola.
Efter tre timmars shopping kom jag hem med ett betydligt bättre humör samt lite nya smycken, underkläder, hudvårdsprodukter och ett par nagellack.
Konstaterade att jag nog borde komma på ett snyggare och smartare sätt att hänga upp mina smycken på än att använda dörrhängare. Har snart fyllt upp varje dörr på vår garderob i sovrummet, så tips på snygga smyckes displayer tas varmt emot :) 



FRÖ-&PROTEIN KNÄCKE

Får jag lov att presentera det godaste knäckebrödet jag någonsin smakat! 
Det här var första gången jag gräddade knäckebröd och det var busenkelt, det kanske tog sin tid - men det var absolut inte komplicerat. Jag bakade två stora plåtar och dagen efter var båda två slut, haha! Så jag föreslår att ni gör dubbelsats när ni ändå är igång, för jag kan lova att det här knäcket går åt som smör i solsken.