MEALPREP

I början av augusti bestämde jag mig för att semester tiderna fick vara över, alltså; back to healthy eating again! Jag har verkligen varit småätandets drottning i sommar, något som jag verkligen inte mått bra av - varken mentalt eller fysiskt. Så förra veckan beslöt jag mig för att prova på "meal prep", så jag satte mig ner och gjorde upp ett schema med frukost, två snack, lunch och middag i en veckas tid. I söndags åkte jag iväg och handlade och sen var det bara att börja preppa maten!
10h, 70 portioner och kopiösa mängder kaffe senare var jag klar..
Så färgglatt och vackert!
 Tips för godaste quinoan: Skölj först med kallvatten och rosta sen i smaklös olja (jag använde koksolja - love that shit!). Rosta sen tills den börjar ge ifrån sig poppande ljud, typ som popcorn. Smaksätt sen vattnet som quinoan kokar i med valfria örter och salt!
 
Lagade totalt fem olika rätter med olika sallads / grönsaks tillbehör, did I mention I looooove rostade grönsaker med rödbetor och batat!?
 
Så nu ser det ut så här i vår kyl, en veckas mat färdig portionerat för två - för 80€! Ser verkligen fram emot dom utsökta batat-&quinoabiffarna!

Personliga åsikter om meal prep: Hittills (är ju bara på dag 2) så älskar jag konceptet med att ha färdiga mål portionerade. Jag går inte och småäter för jag vet att jag snart får plocka fram nästa mål och inte behöver ställa mig och laga nånting när jag är hungrig. Det blir så lätt att jag bara småäter mackor (mackor är verkligen min stora last..) istället för att ställa mig och laga mat istället. Så summa sumarum; I LOVE IT!Isabel

Ser bra ut! Lycka till med att följa kostschemat! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Katjalie K

Maria

Men åh vilken lyx att sedan ha alla måltider färdiga! Har själv funderat på att börja med detta, men håller sig maten i kylskåpet veckan ut eller borde man frysa?

Svar: Det är verkligen super alltså! Man ska nog kolla efter lite vad man använder för råvaror för att dom ska hålla en hel vecka. Om man är osäker så är det bara att slänga allt i frysen och ta upp och lägga in i kylen kvällen innan :)
Katjalie K

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo