20

Så här runt jul och nyår älskar jag (och säkert många andra) att köra en massa tillbakablickar på året som varit.
2013 är inte något undantag, vi börjar med en utmaning på 20 saker ni inte visste om mig, och utmaning var det allt nog! Halvvägs trodde jag att jag skulle få ändra till tio "frågor" istället för tjugo ;) Kika in lite senare så ska ni få en tillbakablick på mitt 2013! 
 
 

1. Kaffenarkoman! Har druckit kaffe sen jag var 10-11? Ärligt skulle jag hellre dö än att leva utan kaffe resten av livet. Efter min sjukskrivning i höstas utdelades det kaffeförbud hemma och killen hotade t.o.m. att gömma undan kaffekokaren. Ni skulle sett vilken jäkla kalabalik det var hemma! Ropade, skrek och grät, "Ta vad fan du vill, men inte kaffekokaren! Tror du inte jag hittar den!?!" Fattar ni vilken nivå mitt kaffeberoende ligger på nu? Från att ha druckit 1-2 PANNOR kaffe om dagen till att dricka två (gigantiska...) muggar om dagen, framsteg ;)

2. Slarvigt kontrollfreak. Vill ha kontroll över allt och alla! Disken ska plockas in i maskinen på ett visst sätt, tvätten viks alltid lika och prydnader ska stå exakt på centimetern rätt samtidigt som jag slänger kläder på golvet. Vem har tid att slänga kläderna i tvättkorgen 20cm bort liksom..? Kan omöjligt se på när sambon städar eller diskar utan att påpeka hur han kunde göra det bättre.. Har numera lärt mig att gå in i ett annat rum istället, det jag inte ser kan jag inte kontrollera!

3. Fick min första analoga systemkamera av pappa när jag var 14

4. Min första digitala SLR kamera köpte jag 2008.

5. Har fått min kreativitet från både mamma och pappa. Båda två är sjukt duktiga på att rita och att uttrycka sig.

6. Är inte religiös, men tror på ödet och reinkarnation.

7. LMT - liten men tuff! Tvivla inte på att jag inte står upp för mig själv och dom som står mig nära.

8. Har lidit av panikångest sen jag var 13.

9. Älskar att argumentera (och först och främst ha rätt ;) ) och livliga diskussioner. Jag har en tendens att omedvetet höja ljudnivån och blir ofta tillsagd att dämpa mig. Jag och min sambo har ofta väldigt eldiga diskussioner var utomstående kan tro att vi har värsta bråket på gång, när vi egentligen bara har en vanlig diskussion! 

10. Svensk medborgare!Ända fram tills jag gick i femte/sjätteklass så pratade jag rikssvenska.

11. Vilket också innebär att jag är urdålig på finska. Jag gör mig förstådd och förstår bättre än jag uttrycker mig, men några mera djupgående diskussioner kan jag inte föra. Vilket är jäkligt frustrerande eftersom jag annars tycker att jag uttrycker mig fint på både svenska och engelska och har ett brett ordförråd. Så kommer man till finskan och allt bara faller platt när man inte ens kommer på simpla ord som boll.. Vad fan är boll på finska? När jag var 19 lärde jag mig månaderna på finska för första gången i mitt liv!

12. En månad efter att jag träffade min pojkvän visste jag att jag träffat mannen i mitt liv!

13. Har gått ner 27kg på två år. Hur? En kombination av att äta mindre portioner, mindre kolhydrater och att må dåligt! Efter nyår ska jag jäklar komma mig iväg till gymmet och börja bygga upp min kropp igen!

14. Har fotografiskt och förbannat bra minne! Telefonnummer, kontonummer, födelsedagar/datum, situationer/händelser, minns allt! Kan gå tillbaka till ett minne och berätta vad, varför, hur och när hur enkelt som helst.. Gissa varför jag älskar att argumentera ;)

15. Har rökt sen jag var 12, alltså 10 år! Shit alltså!! Har iallafall trappat ner till fem till sju cigg i veckan sen oktober, för efter nyår gör jag slut med ciggen för evigt! Tio år tillsammans med ciggen är ju bara tragiskt, gav mig själv den här perioden att trappa ner. För jag vet ju med mig själv och alla misslyckade försök: det går inte att sluta omedelbums! Nu har jag kommit ifrån min ovana och mitt beroende och ser inga absolut problem med att sluta!

16. Nästa år har jag bott hemifrån i fem år!

17. Vet att jag vill jobba inom media, men inte vilket yrke. Grafisk designer, ljudtekniker, klippare, fotograf, ja ni fattar...

18. Väldigt självkritisk. Är aldrig riktigt nöjd med mig själv och försöker alltid prestera bättre än gången innan.

19. Är väldigt intuitiv och läser väldigt lätt av människor och situationer. 

20. Jag värdesätter egentid väldigt högt men är likväl beroende av att ha folk runt mig.

Fick ni veta något nytt om mig eller var allt bara old news? ;)


S

Kan inte annat än att känn igen mig i att man måst
ha kontroll och att vissa saker skall göras på ett vist sätt, jag klagar nu som då på att de bara är jag som dammsuger och fixar diskmaskinen och diskbänken.
Men varje gång t.e.x. min lillebror plockar i diskmaskinen så är jag där efter honom och "möblerar" om i den... :P

Svar: Tack för din kommentar sötnos! Haha oj gud ja! Andra kan ju helt enkelt inte göra det lika bra, jag har mina rutiner och om det inte blir gjort på detta sätt kan det lika gärna vara ;) Minns när jag bodde hemma och i tystnad lovade mig själv att inte bli som min mamma, och nu sitter man här och hör hennes ord ploppa ut ur min mun :D
Katjalie K

Mammsen

so true

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo